- LIVSMEDEL
- PELMENI, WARENIKI
- TÅRTOR (FRYSTA)
- MEJERI, OST
- KORV OCH BACON
- FISK, KAVIAR OCH SKALDJUR
- KÖTTKONSERVER
- FISKKONSERVER
- KONSERVERADE GRÖNSAKER
- GRYN OCH MAKARONER
- BRÖD
- SYLT OCH HONUNG
- KAKOR, VÅFFLOR, VÅFFLATÅRTOR
- GODIS OCH CHOKLAD
- PEPPARKAKOR, SUSHKI, SCORPOR
- SOLROSFRÖN
- ZEFIR, MARMELAD, HELVA
- ALLT FÖR BAKNING
- KRYDDOR
- SÅSER, MAJONNÄS, KETCHUP
- DRYCK
- TE
- JULKLAPPAR
- HUD/HÅRVÅRD
- KÖKSREDSKAP
- BASTU, SAUNA
- SUVENIRER
- KALENDRAR, LJUS
ingredienser: rågmjöl, vetemjöl, rågmaltpulver, salt.
Näringsvärde per 100 g: Energi: 363 kcal; Fett: 2,5 g; varav mättat fett: 0,1 g; Kolhydrat: 70 g; varav sockerarter: 0,1 g; Protein:15 g; Salt: 0,2 g
Häll 90 gram torr kvass med 250 ml kokande vatten, blanda och stäng tätt. Efter 20 minuter, blanda den resulterande massan noggrant och tillsätt ytterligare 1,75 liter kokande vatten. Blanda väl igen och låt svalna till en temperatur på 30 - 35 grader. Lös upp 6 gram pressjäst med ett glas kvassblandning i rumstemperatur. Häll den resulterande massan i kvassblandningen och blanda. efter 2 timmar, häll den flytande delen av den resulterande kvassblandningen i en annan skål, tillsätt 160 gram socker och blanda allt noggrant. Ställ blandningen på en varm plats för att sjuda. När skum dyker upp är kvassen klar att dricka.